Informatori nr. 5 i ETC SUPERLIGËS

29 Tetor 2013

 

Në bazë të raporteve të vëzhguesëve nga JAVA E V e ETC SUPERLIGËS e zhvilluar më 26/27 Tetor 2013, Komesari i Garave bënë regjistrimin e ndeshjeve:


KASTRIOTI – SIGAL PRISHTINA 68:85(15:21; 13:13; 24:27; 16:24)

Gjyqtarët: Arbnor Rifat, Urim Hasani dhe Fisnik Ramadani.

Vëzhgues: Alban Lumi.

Organizimi i ndeshjes: I mire;

Sjelljet e akterëve: Skuadra –A- dhe –B- Korekte dhe sportive.

Sjelljet e shikuesëve: në minute e 4 të çerekut të pare I është terhequr vërrrejtja publikut për shkak të sharjeve dhe ofendimeve në kor dhe pas ofendimeve dhe sharjeve të përsërituara është marrë vendimi që të bëhet zbrazja e palestrës, për të cilën gjë KB KASTRIOTI konformë Nenin 53/B-3 dënohet me 1(një) ndeshje pa prezencën e shikuesëve. Numri i tyre ishte 400.

Panot e reklamava të ETC prezente kurse IPKO nuk ka bërë furnizimin e Palestrës me pano të reklamës.

 

TREPÇA – BASHKIMI 79:74 (26:25; 19:17; 16:21; 18:11)

Gjyqtarët: Hajredin Zeka, Daut Mehmeti dhe Vllaznim Rraci.

Vëzhgues: Burim Koshi.

Organizimi i ndeshjes: I mire

Sjelljet e akterëve: Skuadr-A- korekte dhe sportive, skuadra –B-korekte dhe sportive, përveç të trajnerit E.Godini, per shkak të futjes së lojtarit të katërt të huaj në lojë, dhe konformë nenit 53/D-2 të PG dënohet me 150€ (gabimi I përsëritur) dhe lojtarit Valentin Spaqi, I cili për shkak të sjelljes jo sportive ndëshkohet me GT dhe dënohet me 50€ konformë nenit 53/D-1 të PG.

Sjelljet e shikuesëve: sportive. Numri I tyre ishte 500.

Panot e sponzorit ETC të vendosura kurse IPKO nuk ka furnizue Klubin me pano të reklamës.

 

BESA - PEJA 76:97 (24:25; 14:25; 17:23,; 21:26)

Gjyqtarët: Faton Kurshumlija, Astrit Kasapolli dhe Dren Pudarolli.

Vëzhgues: Remzi Ramadani.

Organizimi i ndeshjes: I mire.

Sjelljet e akterëve: Skuadra –A- dhe –B- korekte dhe sportive

Sjelljet e shikuesëve: Sportive por pas ndeshjes janë ndezur 4 fishekzjarre . Numri I tyre ishte 1000.
IPKO nuk ka furnizue Klubin me pano të reklamës, kurse panot e ETC nuk kanë qenë të vendosura për shkak se të njejtat kanë qenë të mbyllura ne zyren e përgjegjësit te Paletres.

 

RTV 21 - DRITA 84:90 (09:25; 20:16; 20;21; 35:28)

Gjyqtarët: Mehdi Gashi, Edmond Raça dhe Xhavit Beqiri.

Vëzhgues: Tafil Hoxha.

Organizimii ndeshjes: I mire

Sjelljet e akterëve: sksuadra –A- dhe –B- korekte dhe sportive.

Sjelljet e shikuesëve: sportive . Numri I tyre ishte 400.

Panot e Sponzorit të vendosura.

V E N D I M 

- Edin Godeni, KB Bashkimi, konformë nenit 53/D-2 të PG(gabimi i përsëritur)dënohet me 150€;
- Valentin Spaqi, KB Bashkimi, konformë nenit 53/D-1 të PG dënohet me 50€
- KB Kastrioti konformë nenit 53/B-3 të PG dënohet me 1(një) ndeshje pa pranin e shikuesëve;

VËREJTJE:

* Të gjitha dënimet e cekura më lartë duhet të paguhen para ndeshjeve të Javës së VI. më 6/7.Tetor 2013.

* Klubet të cilat kanë defekte në paisje teknike (aparatura për 24`` dhe 14``, treguesin për posedimin e topit, treguesit e personaleve dhe për hyrje ne bonus) duhet t`I menjanojnë qysh ne Javen e rradhës në të kundërtën do të ndëshkohen sipas Propozicioneve te Garave. 

TABELA PAS JAVËS SË V-të:

 

 

Klubi

 

Java

Fitore

Humbje

     Shenime

 

Kosh diferenca

 

Gjithsejt pike

Te dhena

Te marrura

SIGAL PRISHTINA

  5

  5

  0

379

265

+131

   10

P  E  J  A

  5

  4

  1

314

247

+88

     9

D R I T A

  5

  4

  1

415

436

 -21

     9

R T V -   21

  5

  2

  3

379

360

+19

     7

TREPC

  5

  2

  3

364

385

 -21

     7

BASHKIMI

  5

  2

  3

397

433

 -36

     7

KASTRIOTI

  5

  1

  4

349

437

 -88

     6

B  E  S  A

  5

  0

  5

374

446

 -72

     5 

 

Komesari i Garave,
Bajrush Ademi