basketbolli

Informatori nr. 8 i ETC Superligës

18 Nëntor 2013

Në bazë të raporteve të vëzhguesëve nga Java e VIII e ETC SUPERLIGËS të zhvilluar më 16/17 Nëntor 2013,

Komesari i Garave, bënë regjistrimin e ndeshjeve:

P E J A – BASHKIMI 107:71 (27:26; 36:11; 22:23; 22:11)

Gjyqtarët: Faton Kurshumlija, Daut Mehmeti dhe Ilhan Xhaka

Vëzhgues: Alban Lumi.

Organizimi i ndeshjes: I mire;

Sjelljet e akterëve: Skuadra –A- korekte dhe sportive përveç të Lojtarit me nr.12 Qëndrim Biraj(012) I cili për shkak të sjelljes jo sportive ndëshkohet me GT, dhe konformë nenit 53/D- 1 të PG.dënohet me 50€; Skuadra –B- korekete dhe sportive.

Sjelljet e shikuesëve: Sportive. Por 36`` pa mbaruar ndeshja kanë ndezur fishekzjarre dhe konformë neneit 53/B-4 alineja 1 KB PEJA dënohet me 100€. Numri I ture ishte 800.

Reklamat e ETC (Sponzoruesit të Ligës) dhe IPKO të vendosura.

 

D R I T A – SIGAL PRISHTINA 79:119 (11:37; 21:42; 27:15: 20:25)

Gjyqtarët: Xhelal Mumini, Hajredin Zeka dhe Isa Prebreza

Vëzhgues: Remzi Ramadani.

Organizimi i ndeshjes: Ndeshja ka filluar me vonesë prej 40 minutave për shkak të aktiviteteve tjera në Palestër.

Sjelljet e akterëve: Skuadra –A- korekte dhe sportive përveç të Lojtarit me nr. 6 Burim Aliu i cili konformë nenit 53/D-1 të PG dënohet me 50€ për shkak të sjelljes jo sportive ( GT)

Sjelljet e shikuesëve: Sportive Numri I tyre ishte 100 (femra dhe fëmijë).

Reklamat e ETC (Sponzoruesit të Ligës) dhe IPKO të vendosura.

 

T R E P Ç A - KASTRIOTI 88:78(21:21; 19:15; 19:20; 29:22)

Gjyqtarët: Arbnor Rifati, Fisnik Ramadani dhe Atdhe Goçaj

Vëzhgues: Burim Koshi

Organizimi i ndeshjes: I mire;

Sjelljet e akterëve: Skuadra –A- dhe –B- korekte dhe sportive.

Sjelljet e shikuesëve: Sportive. Numri i tyre ishte 50.

Reklamat e ETC (Sponzoruesit të Ligës) dhe IPKO të vendosura.

 

R T V – 21 - B E S A 72:74 (20:21; 24:19; 20:16; 08:18)

Gjyqtarët: Alban Vula, Edmond Raça dhe Xhavit Beqiri

Vëzhgues: Lulzim Maloku

Organizimi i ndeshjes: Ndeshja ka filluar me vonesë prej 15 minutave për shkak të aktiviteteve në palestër.

Sjelljet e akterëve: Skuadra –A- dhe –B- korekte dhe sportive.

Sjelljet e shikuesëve: Sportive. Numri i tyre ishte 50

Reklamat e ETC (Sponzoruesit të Ligës) dhe IPKO të vendosura.

 

VENDIM

1. Burim Aliu (538), KB Drita, konformë nenit 53/D-1 të PG dënohet me 150€;

2. Qëndrim Biraj ,KB Bashkimi, konformë nenit 53/D-1 të PG dënohet me 50€;

3. KB PEJA, Konformë nenit 53/B-4, dënohet me 100€(ndezja e fishekyjarreve);

 

VËREJTJE

Dënimet e cekura me lartë nën 1, 2, 3, duhet të paguhen para zhvillimit të ndeshjeve të Javës së IX me 23/24.Nëntor 2013.