basketbolli

Lista e gjyqtarëve pas testimit

  • Lista e gjyqtarëve pas testimit
13 Shkurt 2014

 

Duke respektuar vendimin e Bordit të FBK-së të muajit shtator 2013 e të dakorduar asokohe edhe me Shoqatën e Gjyqtarëve të basketbollit dhe në bazë të rezultateve të treguara në testim dhe ritestim të gjyqtarëve dhe vëzhguesve të FBK-së, Bordi i FBK-së, ka aprovuar listën e zyrtarëve që do të delegohen në ndeshjet e kampionateve deri në fund të stinorit:

Kategoria A janë gjyqtarët të cilët kanë qenë në listën A dhe kanë kaluar testin. Kategoria B janë gjyqtarët të cilët kanë qenë në listën A dhe e kanë kaluar minimum 70% të tesit dhe gjyqtarët e listës B të cilët poashtu kanë kaluar minimum 70% të testit, ose 60 xhiro vrapimi, ku 86 xhiro është 100% e testit, ose pragu i kalimit të testit me sukses. Kategoria C janë gjyqtarët e rinj dhe perspektiv nga shkolla e FBK-së që kanë kaluar testin fizik dhe teorik me sukses.

Mëposhtë sipas radhës janë të shënuar: Numri rendor, emri dhe mbiemri, xhirot e kaluara dhe kategoria e gjyqtarëve; 


1. Daut Mehmeti, 86, A;
2. Faton Kurshumlija, 86, A;
3. Xhelal Mumini, 86, A;
4. Xhavit Beqiri, 86, A;
5. Astrit Kasapolli, 86, A;
6. Atdhe Goçaj, 86, A;
9. Burim Berisha, 86, A;
10. Artan Gashi, 86, A;
11. Dren Pudarolli, 86, A;

7. Hazir Haxha, 86, B;
8. Egzon Maloku, 86, B;
12. Ardian Rrustemi, 86, B;

38. Elion Obërtnica, 86, C;
39. Elldin Uglari, 86, C;
40. Zgjim Ahmetaj, 86, C;
41. Dardan Maxhuni, 86, C;
42. Blertan Libusha, 86, C;
43. Amar Dekovic, 86, C;

14. Fitim Gashi, 80, B;
15. Naxhit Deliqi, 76, B;
16. Arben Elshani, 73, B;
17. Kushtrim Çoçaj, 70, B;
19. Fisnik Ramadani, 67, B;
21. Edmond Raqa, 61, B;
22. Isa Prebreza, 61, B;
23. Burim Beqiri, 60, B;

26. Urim Hasani, 55; Nuk kanë të drejtë delegimi;
27. Ilhan Xhaka, 55, Nuk kanë të drejtë delegimi;
28. Albert Vërbiqi, 51, Nuk kanë të drejtë delegimi;
30. Arbnor Rifati, 48; Nuk kanë të drejtë delegimi;
31. Alban Vula, 47; Nuk kanë të drejtë delegimi;
33. Hysen Hasani, 0; Nuk kanë të drejtë delegimi;
35. Albert Cakaj, 0; Nuk kanë të drejtë delegimi;
36. Armend Sejdiu, 0; Nuk kanë të drejtë delegimi;
37. Besart Belegu, 0; Nuk kanë të drejtë delegimi;
44. Ideal Lajqi, 75; Nuk kanë të drejtë delegimi;
45. Kushtrim Shala, 80; Nuk kanë të drejtë delegimi;
46. Endrit Basha, 70; Nuk kanë të drejtë delegimi;
20. Arben Lezliu, 61, Nuk është në listën e gjyqtarëve; Nuk ka të drejtë delegimi; 

Në listën e mëposhtme janë paraqitur gjyqtarët me moshën mbi 50 vjeçare dhe femrat për të cilët komisioni dhe Bordi i FBK-së kanë vendosur që norma e testit fizik të jetë 70 xhiro. Kjo rregull vlen vetëm deri në fund të këtij stinori. Kategoria A janë gjyqtarët të cilët kanë qenë në listën A dhe e kanë kaluar testin. Kategoria B janë gjyqtarët të cilët kanë qenë në listën A dhe e kanë kaluar minimum 70% të testit dhe gjyqtarët të listës B, të cilët e kanë kaluar poashtu minimum 70% të testit.

13. Azem Hoxha, 80; A;
24. Hektor Grezda, 59; B;
25. Vllaznim Rraci, 55; B;
28. Hajredin Zeka, 50; B;
29. Fjolla Elshani, 49; B;
32. Mehdi Gashi, 29; Nuk ka të drejtë delegimi;
34. Florentina Thaqi, 0; Nuk ka të drejtë delegimi;