Caktohen datat për Kampionatin Botëror të Basketbollit FIBA 2023

  • Caktohen datat për Kampionatin Botëror të Basketbollit FIBA 2023
11 Maj 2020

FIBA ka konfirmuar datat për Kupën Botërore të Basketbollit FIBA ​​2023, me eventin e ngjarjes që do të zhvillohet nga 25 gushti deri më 10 shtator 2023.

Datat e aprovuara të garës janë vendosur nga Bordi Qendror i FIBA ​​pas konsultimit me vendet pritëse dhe një rekomandim nga Komisioni i Konkurrencës i FIBA-s.

Kupa Botërore e Basketbollit FIBA ​​2023 në Fazën e Grupeve do të zhvillohet në Indonezi, Japoni dhe Filipine, me Fazën e Fundit që do të zhvillohet në kryeqytetin e Filipineve, Manila.

Kjo është hera e parë që një Botëror zhvillohet më shumë se në një vend.

Me këtë njoftim vjen edhe nisja e faqes zyrtare për këtë Botëror, që do të pasurohet vazhdimisht me lajme nga Botërori që do të zhvillohet pas tre vitesh.

Kupa Botërore e Basketbollit FIBA ​​2023 do të paraqesë edhe njëherë 32 skuadrat kombëtare nga e gjithë bota, me formatin e zgjeruar të miratuar për Kupën e Botës së Basketbollit FIBA ​​2019 në Kinë, ngjarja më e madhe e FIBA-s ​deri më sot.

Procesi i kualifikimit për Kupën Botërore të Basketbollit FIBA ​​2023 do të përfshijë gjashtë dritare për një periudhë 15-mujore në të katër rajonet e Afrikës, Amerikës, Azisë / Oqeanisë dhe Evropës.

Rruga për në Kupën e Botës 2023 në Indonezi, Japoni dhe Filipine filloi në shkurt të vitit 2020, me fillimin e para-kualifikimeve evropiane, e cila do të kualifikojë tetë ekipe për në Kualifikimet Evropiane.

Kualifikimet për Kupën e Botës ​​2023 do të zhvillohen nga nëntori 2021 deri në shkurt 2023, me 80 ekipe kombëtare që garojnë për të siguruar një vend në Kupën e Botës. Dritarja e parë e kualifikimit do të jetë 22-30 nëntor.

Kosova e ka filluar shumë mirë kampanjën para-kualifikuese evropiane, ku në dy ndeshjet e para ka mundur Islandën dhe Luksemburgun, derisa në fund të nëntorit do të jetë mysafire e Sllovakisë dhe Islandës.

Dy ndeshjet e fundit, Dardanët i zhvillojnë në shkurt të vitit të ardhshëm në shtëpi përballë Sllovakisë dhe Luksemburgut. Dy kombëtaret e para kualifikohen në rrethin e dytë.