Përfundoi afati për regjistrim të klubeve të FBK

  • Përfundoi afati për regjistrim të klubeve të FBK
27 Gusht 2014


Federata këtë sezon ka hequr shpenzimet për persona zyrtarë në të gjitha ligat e basketbollit.

Në Federatën e Basketbollit të Kosovës është paraqitur numër rekord i klubeve për garim në sezonin 2014/15. Për garim në ETC Superligë sivjet janë paraqitur gjashtë klube, gjegjësisht të gjithë klubet që e kanë të drejtën të garojnë në këtë ligë përveç Dritës dhe Besës, që nuk kanë dërguar dokumentacionin për regjistrim, ose e kanë dëërguar si jo të plotë.

Në Ligën e Parë të Kosovës janë paraqitur 13 ekipe që është numri më i lartë i ekipeve të interesuara për garim në këtë ligë në vitet e fundit. Siç dihet Liga e Parë ketë sezon do të jetë e ndarë në dy grupe dhe që nga sezoni i ardhshëm do të themelohet edhe Liga e Dytë e Kosovës.

Në ETC Ligën e Femrave për sezonin 2014/15 për pjesëmarrje janë paraqitur 10 ekipe, që po ashtu është numër rekord.
Siç dihet Federata këtë sezon ka hequr shpenzimet për persona zyrtarë në të gjitha ligat e basketbollit.

Ekipet e paraqitura për ETC Superligë

Bashkimi
Besa – dokumentacion jo i plotë
Kastrioti
Peja
Sigal Prishtina
Trepça
Vëllaznimi

Ekipet e paraqitura për Ligën e Parë

AS Kastrioti
Fushë Kosova
Golden Eagle Ylli
Kaçaniku
Kalaja
Kosova
Lipjani
Malisheva
New born
Rahoveci
RTV21
Sfera
Skenderaj

Ekipet e paraqitura për ETC Liga e Femrave

Bashkimi
Drita
Kastrioti
Kosova
Penza
Rahoveci
Sfera
Sigal Prishtina
Trepça
Ylli
Vëllaznimi