06/09/2023 FBK

Klubet e Licencuara të FBK-së

Bazuar në kompetencat e Bordit të Federatës së Basketbollit të Kosovës (FBK) që dalin nga Statuti, si dhe bazuar në Nenin 4 të Rregullores për Licencim dhe Garim në FBK, më 06.09.2023, Bordi i FBK-së, pas shqyrtimit të aplikacioneve të klubeve nga Komisioni për Licencim, ka marrë vendim për licencimin e klubeve të Prince Caffe Superligës dhe Superligës së Femrave si në vijim:

Klubet e Licencuara plotësisht:

 1. KB Istogu
 2. KBF Bashkimi
 3. KBF Trepça

Klubet e Licencuara me kusht:

 1. KB Vëllaznimi
 2. KB Golden Eagle Ylli
 3. KB Trepça
 4. KB Sigal Prishtina
 5. KB Proton Cable Prizreni
 6. KB Bashkimi
 7. KB Peja
 8. KBF Peja 03
 9. KBF Prishtina
 10. KBF Penza

11.KBF United Basketball

Klubet e licencuara me kusht kanë afat deri më 12 Shtator 2023 të kompletojnë dokumentacionin e nevojshëm, me ç’rast fitojnë statusin e Klubit të licencuar plotësisht. Në të kundërtën, konform Nenit 4, alineja 3 e Rregullores për Licencim dhe Garim, ‘pa posedim të licencës, asnjë subjekt nuk mund ta ushtrojë të drejtën e pjesëmarrjes në ndonjë garë ose organizimit të ndonjë gare të basketbollit.’

Ky vendim hyn në fuqi në ditën e miratimit të tij.

Në emër të Bordit të FBK-së,

Arben FETAHU
Lexo dhe:

Supported by:
General Sponsor:
Golden Sponsors:
Silver Sponsors:
Automotive Sponsor of Kosovo Basketball Federation:
Youth Basketball supporters:
Supported by:
General Sponsor:
Golden Sponsors:
Silver Sponsors:
Automotive Sponsor of Kosovo Basketball Federation:
Youth Basketball supporters: