Sigal Prishtina

Info rreth klubit

PALLATI I RINISE DHE SPORTEVE
info@kbprishtina.com
046102000

Administrimi

Kryetari: AGON ABAZI
Drejtor: AGON ABAZI
Trajner:

Media Sociale

Historiku i Ekipit

Klubi i Basketbollit Prishtina (anglisht: Basketball Club Prishtina), i njohur zyrtarisht si Sigal Prishtina për arsye sponsorizimi, është një klub profesionist kosovar i basketbollit me seli në Prishtinë.Ekipi aktualisht garon në Superliga e Basketbollit, Ligën Ndërkombëtare të Basketbollit të Ballkanit (BIBL) dhe Kupën e Evropës FIBA. Ata janë klubi më i suksesshëm në Kosovë, pasi kanë fituar 14 kampionate kombëtare, 14 kupa kombëtare dhe 7 superkupa në 14 vitet e fundit. Që nga viti 2013 klubi ka garuar në Ligën Ndërkombëtare të Basketbollit të Ballkanit (BIBL) dhe ata u bënë skuadra e parë kosovare që fitoi garën në 2015 pasi mposhti anën bullgare BC Rilski Sportist në finale. Në vitin 2015 ata u bashkuan në garën e sapoformuar evropiane të nivelit të tretë, FIBA Europe Cup. Ata u bënë Klubi i parë Kosovar që arriti në Raundin e 16 në Kupën e Evropës FIBA në 2018/19, ata gjithashtu fituan 15 Lojëra në garat Evropiane të Basketbollit deri më tani!

Lojtarët

   
Points FG FT Rebs Blck Foul
Foto Lojtari Pozita Gjatësia (cm) Pesha (kg) GP Min T Avg M A % M A % D O T Ass St To Fv Ag Cm Rv Indeksi
DUSTIN THOMAS PF 200 105 26 874.22 438 16.85 161 296 .54 98 146 .67 173 1.46 211 63 27 64 6 7 86 166 498
DERRICK WILSON PG 187 90 28 878.36 302 10.79 115 254 .45 44 65 .68 86 1.25 121 134 51 32 4 7 48 82 420
DARDAN BERISHA PG 190 80 24 658.91 370 15.42 117 325 .36 68 81 .84 61 0.75 79 126 31 66 1 7 37 60 320
ARBER BERISHA C 207 105 4 66.86 16 4 8 12 .67 0 2 17 1.75 24 4 4 7 6 1 10 3 41
MUHAMEDALI JANJEVA PF 202 98 5 68.62 32 6.4 12 20 .6 6 10 .6 13 1.4 20 3 1 5 3 4 9 7 42
JAN PALOKAJ SF 198 97 27 709.98 216 8 72 192 .38 31 41 .76 71 0.44 83 80 27 56 3 7 80 46 223
RREZART MEMEDI SG 196 96 25 413.24 194 7.76 64 135 .47 20 28 .71 41 0.4 51 23 14 9 3 3 60 27 197
LEJSON ZEQIRI PF 204 90 25 530.52 166 6.64 57 147 .39 23 36 .64 64 0.72 82 30 24 35 7 3 67 33 171
GENC ZEQIRI PG 187 84 5 66.6 26 5.2 8 19 .42 6 12 .5 12 0.4 14 5 2 6 0 1 9 9 24
JETMIR ZEQIRI PF 200 105 26 446.97 126 4.85 52 114 .46 16 21 .76 61 1.15 91 29 13 40 1 7 77 25 153
DREN DEDUSHAJ C 218 115 5 19.9 8 1.6 4 7 .57 0 2 6 0.4 8 0 1 0 0 0 5 2 12
NORIK BINQE SG 190 75 4 26 5 1.25 2 6 .33 1 4 .25 4 1.25 9 1 0 2 1 3 3 2 7
Statistics powered by Genius Sports
 • FG - Field Goals
 • GP - Games Played
 • Min - Minutes Played
 • T - Total
 • Avg - Average
 • M - Made
 • A - Attempted
 • % - Percentage
 • D - Defesinve
 • O - Offesinve
 • Ass - Assists
 • St - Steals
 • To - Turnovers
 • Fv - in Favoure of
 • Ag - Againts
 • Cm - Committed
 • Rv - Received

Statistika për sezonën 2022/2023

Matches Efficiency / Index Time Leading
28 2691 715.00165
Average Total
Points 82.14 2300
Rebounds 41.11 1151
Rebounds Defensive 29.5 826
Rebounds Offesinve 11.61 325
Assists 20.46 573
Blocks 1.71 48
Blocks Received 2.5 70
Steals 8.46 237
Turnovers 15.5 434
Fouls Total 20.39 571
Fouls On 19.93 558
Bench Points 25.29 708
Points In The Paint 35.71 1000
Points Second Chance 11.39 319
Points Fast Break 12.39 347
Points From Turnovers 19.79 554
Made Attempted %
Free Throws 381 573 0.664921
Two Pointers 574 1075 0.533953
Three Pointers 257 748 0.343583
Field Goals 831 1823 0.455842

Ndeshjet

# Ndeshjet Rezultati Shenuara Pranuara Kosh Diferenca
1 Sigal Prishtina vs Peja H 70 76 -6
2 Golden Eagle Ylli vs Sigal Prishtina F 77 56 21
3 Sigal Prishtina vs Vëllaznimi F 99 81 18
4 Trepça vs Sigal Prishtina H 75 80 -5
5 Sigal Prishtina vs Bashkimi F 87 80 7
6 Rahoveci vs Sigal Prishtina F 88 82 6
7 Sigal Prishtina vs Ponte Prizreni F 90 88 2
8 Peja vs Sigal Prishtina H 77 79 -2
9 Sigal Prishtina vs Golden Eagle Ylli H 68 86 -18
10 Vëllaznimi vs Sigal Prishtina F 79 71 8
11 Sigal Prishtina vs Trepça F 76 73 3
12 Bashkimi vs Sigal Prishtina F 73 66 7
13 Sigal Prishtina vs Rahoveci F 97 66 31
14 Ponte Prizreni vs Sigal Prishtina F 77 71 6
15 Sigal Prishtina vs Peja F 83 45 38
16 Golden Eagle Ylli vs Sigal Prishtina H 51 71 -20
17 Sigal Prishtina vs Vëllaznimi F 88 61 27
18 Trepça vs Sigal Prishtina F 88 53 35
19 Sigal Prishtina vs Bashkimi F 86 68 18
20 Rahoveci vs Sigal Prishtina F 82 48 34
21 Sigal Prishtina vs Ponte Prizreni F 72 52 20
22 Peja vs Sigal Prishtina H 72 74 -2
23 Sigal Prishtina vs Golden Eagle Ylli F 74 54 20
24 Vëllaznimi vs Sigal Prishtina F 86 51 35
25 Sigal Prishtina vs Trepça F 78 75 3
26 Bashkimi vs Sigal Prishtina F 101 66 35
27 Sigal Prishtina vs Rahoveci F 97 75 22
28 Ponte Prizreni vs Sigal Prishtina F 109 71 38
29 Ponte Prizreni vs Sigal Prishtina F 88 77 11
30 Sigal Prishtina vs Golden Eagle Ylli F 82 75 7
31 Sigal Prishtina vs Trepça F 73 54 19
32 Sigal Prishtina vs Bashkimi F 82 67 15
33 Sigal Prishtina vs Golden Eagle Ylli F 80 76 4
34 Trepça vs Sigal Prishtina H 66 74 -8
35 Trepça vs Sigal Prishtina H 68 77 -9
36 Trepça vs Sigal Prishtina H 77 82 -5
Supported by:
General Sponsor:
Golden Sponsors:
Silver Sponsors:
Youth Basketball supporters:
Supported by:
General Sponsor:
Golden Sponsors:
Silver Sponsors:
Youth Basketball supporters: